Η Aloe Arborescens χρησιμοποιείται ευρέως στήν φαρμακευτική από τήν αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Αποτοξινώνει τόν οργανισμό και βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειεών. Από όλα τα είδη Αλόης λίγα έχουν θεραπευτική χρήση .

Η Aloe Arborescens όπως και η Aloe Vera, είναι ένα από τα 300 είδη της οικογένειας των «Aloeacee» και η πιο πλούσια σε ενεργά συστατικά. Ξεπερνά σε τριπλάσιο βαθμό αυτά της Aloe Vera. Πρόσφατες μελέτες έχουν ανακαλύψει ότι η Aloe Αrborescens είναι 100% πιο πλούσια σε ευεργετικές ιδιότητες φυτοθεραπευτικά από την Aloe Vera . Ο Δρ Aldo Facetti, τεχνικός και βοτανολόγος στην Ιταλία, εγγυάται ότι η Aloe Arborescens περιέχει περισσότερο από το 70% των δραστικών συστατικών κατά του καρκίνου, ενώ η ποικιλία Vera παρέχει μόνο το 40% από αυτές τις ιδιότητες. Αυτή που είναι πιο εμπορική (λόγω χαμηλης τιμής) είναι η Aloe Barbadensis, που συνήθως την ονομάζουν (λανθασμένα) Aloe Vera.

Η Aloe Arborescens ειναι 100% πιο πλούσια σε δραστικά συστατικά συγκριτικά με την Aloe Vera.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει π.χ. τη διαφορά σε μεταλλικά στοιχεία.

Μέχρι σήμερα στην αγορά υπήρχε ένα μόνο προιόν με Aloe Arborescens, που όμως δεν είχε βιολογική Aloe και περιείχε συντηρητικά.

Η νέα Βιολογική Aloe Arborescens που πρόσφατα κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, δεν περιέχει συντηρητικά, είναι βιολογικά πιστοποιημένη και περιέχει μέλι και περίπου 1% οργανική αλκοόλη, ακολουθώντας τη γνωστη Βραζιλιάνικη θεραπευτική συνταγη. Λόγω της έλλειψης συντηρητικών και της απόλυτα φυσικής παρασκευής της, έχει πραγματική γεύση αλόης.

Η διατήρηση του προιόντος λόγω έλλειψης συντηρητικών επιτυγχάνεται συσκευάζοντας το με υπερσύγχρονη τεχνολογία σε προστατευμένη ατμόσφαιρα αδρανούς αερίου (αζώτου) και μειώνοντας την ημερομηνία λήξης σε 1 χρόνο (αντι 2 έτη, που έχει το προιόν με τα συντηρητικά).

Η νέα Βιολογική Aloe Arborescens θεωρείται εξαιρετικά υψηλης θεραπευτικής αξίας και εκτός των άλλων, παρέχει σημαντική βοήθεια σε ανθρώπους που το λαμβάνουν παράλληλα με την χημειοθεραπεία όπως έδειξε συγκεκριμένη μελέτη(10ml Χ 3 φορες ημερησίως), συγκριτικά με αυτούς που λαμβάνουν μόνο τη χημειοθεραπεία και μάλιστα για 4 διαφορετικά είδη καρκίνου και διαφορετικά φάρμακα χημειοθεραπείας. Η μελέτη αυτή είναι σημαντική, γιατί εκτος απο την προφανή θετική δράση της Aloe Arborescens, αποδεικνύει οτι η παράλληλη χορήγηση της οχι μόνο δεν εμποδίζει την χημειοθεραπεία, αλλά ενισχύει τα αποτελέσματα της και παράλληλα αυξάνει και το προσδόκιμο ζωής των ασθενών.

Στη μελέτη η Aloe που χρησιμοποίησαν ειναι η Aloe Arborescens και μάλιστα φτιαγμένη σύμφωνα με τη Βραζιλιάνικη θεραπευτική συνταγή (με μέλι και 0,78% οργανική αλκοόλη).

Εκτός απο την χημειοθεραπεία την Aloe Arborescens μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποτεδήποτε θέλετε να καθαρίσετε και να αποτοξινώσετε το σώμα και το αίμα, δηλαδή σχεδον πάντα, σε όλους τους ασθενείς αλλά και τους “υγιείς”.

Ο χυμός της Aloe Arborescens είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που ρυθμίζει τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος, καθαρίζει το σώμα από την εξάλειψη των τοξινών, δίνει ενέργεια στα κουρασμένα σώματα και ενισχύει την άμυνα του, δίνοντας τη δυνατότητα στους οργανισμούς μας για να θεραπεύσει το 80% περίπου των σημερινών ασθενειών , μεταξύ των οποίων ο καρκίνος. Είναι επίσης ένα αντι-φλεγμονώδες φάρμακο και ένα απολυμαντικό, και ένα ισχυρό επανεξισορρόπηση του μεταβολισμού.